Registreer je hier

Contact

Ooms makelaars

IJssel en Lekstreek B.V.

Kanaalweg 61
2903 LR Capelle aan den IJssel
010 450 1177
capelle@ooms.com
www.ooms.com

van der Panne
Makelaardij

Dorpsstraat 9
2912 CA Nieuwerkerk aan den IJssel
0180 33 2222
info@vdpanne.nl
www.vdpanne.nl

Veelgestelde vragen

Praal ligt in het hart van de nieuwbouwwijk Esse Zoom aan de zuidkant van Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit deelplan is enerzijds gelegen aan een watergang, anderzijds aan de centrale groene parkzone.
Praal is de zevende fase van de in totaal 14 fases in Esse Zoom. In deze fase zullen 4 vrijstaande woningen, 14 twee-onder-één-kap woningen, 8 herenhuizen en 24 rijwoningen worden gerealiseerd. De daarop volgende fase(n) zijn nog in ontwikkeling.
Praal is sinds 5 september in verkoop. Alle contractstukken zijn sindsdien gereed en is er de mogelijkheid om een koop-/ aannemingsovereenkomst te tekenen.
De woningen zijn ruim en compleet met een oppervlakte van 126 m² tot en met 166 m². De woningen hebben 3 of 4 slaapkamers op de 1e verdieping en elke woning heeft de mogelijkheid tot het creëren van een extra slaapkamer op de 2e verdieping. De plattegronden van elke woningtype is te zien op de website www.praal-essezoom.nl.
De woningen in Praal zijn zeer compleet. Elke woning is inclusief complete keuken en een compleet afgewerkte badkamer.
De vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap woningen en de herenhuizen langs de watergang hebben één parkeerplaats op eigen terrein. De overige woningen kunnen gebruik maken van de parkeerplaatsen in het openbaar gebied.
Maak hier een account aan. In het account staat een inschrijfformulier waarmee je kunt aangeven welke woning(en) je in Gloed wilt kopen. Je kunt ook contact opnemen met de makelaar.
NEXTHome is de hypotheekpartner van Dura Vermeer. Dag in, dag uit begeleiden de mensen van NEXTHome onze kopers financieel. De Hypotheekspecialisten van NEXTHome hebben niet alleen alle specifiek benodigde kennis over nieuwbouwhypotheken, maar ook over onze nieuwbouwprojecten. Dat maakt het hele hypotheekproces prettig, persoonlijk en professioneel. Wij adviseren je om in gesprek te gaan met NEXTHome omdat wij niet willen dat je vanuit de commerciële hypotheekwereld onvolledige of onjuiste informatie meekrijgt waardoor jouw koopervaring negatief wordt beïnvloed. NEXTHome is een onafhankelijke tussenpersoon. Er wordt altijd gezocht naar de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie.
Je ontvang de verkooptekeningen van de makelaar. Neem contact op om deze te ontvangen.

Heb je belangstelling voor wonen in Praal? Maak dan vrijblijvend een account aan op de website. De voordelen van het hebben van een eigen account zijn onder andere:

  • Dat je automatisch als eerste op de hoogte wordt gebracht van updates en laatste ontwikkelingen;
  • Dat je via je account kunt inschrijven op een woning.
De start bouw wordt rond maart/ april 2020 verwacht. Dit is nadrukkelijk een prognose.
De oplevering is afhankelijk van het weer, capaciteit bij leveranciers en werkzaamheden derden (zoals nutspartijen) Prognose oplevering: einde 1e kwartaal 2021 In deze prognose zit de nodige variatie. Tussen een goed en een slecht jaar qua weer kan er zomaar een paar maanden verschil zitten.
Vanwege het procesmatige karakter van dit project is het alleen mogelijk te kiezen uit opties die vooraf zijn bepaald door Dura Vermeer. Deze opties zijn onder meer: uitbouwen, dakvenster/dakkapellen, indelingswijzigingen, openslaande deuren, openslaande deuren, etc. Meer informatie over de opties vind je in de contractstukken die je van de makelaar kunt ontvangen.
Esse Zoom is één de duurzaamste woonwijken van Nederland. De woningen in Praal hebben geen gasaansluiting. De individuele bodemwarmtepomp zorgt voor het verwarmen en koelen van jouw woning én het warme water. Verder zijn deze woningen voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling, triple-glas, een douche-wtw en balansventilatie. De woningen hebben een A-label met een EPC van 0,0.
Een deel van die energiebesparende voorzieningen in jouw huis (o.a. de warmtepomp en de zonnepanelen) kun je kopen of huren. In de basis is er voor gekozen om deze systemen te huren. Kopen (en meefinancieren in je hypotheek) is vaak de aantrekkelijkste optie omdat het in de maandlasten maar een paar tientjes scheelt. Omdat kopen niet in iedere situatie per definitie de beste keus is (dit heeft onder andere te maken met je persoonlijke financiële situatie) is dit dus een keuze-optie. Wat in jouw geval het slimste is? De Hypotheekspecialisten van NEXTHome nemen het graag met je door.
De woningen zijn voorzien van een warmtepompsysteem en zonnepanelen. De bewoner dient dit systeem te huren. De kosten voor de huur van de installatie zijn vermeld in de prijslijst in de contractmap. Huur van dit systeem vervangt kosten voor de woninggebonden energie, zoals vloerverwarming, vloerkoeling, ventilatie en het verwarmen van tapwater.
De maatvoering van de voor-/ en achtertuin is per woningtype verschillend. De exacte maten zijn opgenomen op de verkooptekeningen, die je van de makelaar kunt ontvangen. De kaveloppervlaktes op de prijslijst zijn voorlopige oppervlaktes en zullen na oplevering kadastraal worden nagemeten.
Op de impressies van de woningen is de inrichting van de straten (openbaar gebied) meegenomen. De impressies zijn slechts ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het ontwerp van het openbaar gebied is nog niet definitief. Wijzigingen in het openbaar gebied kunnen zich voordoen.

Voor de ontwikkeling van de parkzone zal de gemeente een participatieproces doorlopen waarbij volop gebruik zal worden gemaakt van de kennis en ervaring van de huidige bewoners van Esse Zoom. Zij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is dat in zo’n nieuwe wijk een plek wordt gecreëerd waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Waardevolle kennis die wonen in Esse Zoom extra bijzonder maakt.

Op de impressies van de woningen is de inrichting van het park (openbaar gebied) meegenomen. De impressies zijn slechts ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het ontwerp van het openbaar gebied is nog niet definitief. Wijzigingen in het openbaar gebied kunnen zich voordoen.