Registreer je hier

Contact

Ooms makelaars

IJssel en Lekstreek B.V.

Kanaalweg 61
2903 LR Capelle aan den IJssel
010 450 1177
capelle@ooms.com
www.ooms.com

van der Panne
Makelaardij

Dorpsstraat 9
2912 CA Nieuwerkerk aan den IJssel
0180 33 2222
info@vdpanne.nl
www.vdpanne.nl

Veelgestelde vragen

Praal ligt in het hart van de nieuwbouwwijk Esse Zoom aan de zuidkant van Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit deelplan is enerzijds gelegen aan een watergang, anderzijds aan de centrale groene parkzone.
Praal is de zevende fase van de in totaal 14 fases in Esse Zoom. In deze fase zullen 4 vrijstaande woningen, 14 twee-onder-één-kap woningen, 8 herenhuizen en 24 rijwoningen worden gerealiseerd. De daarop volgende fase(n) zijn nog in ontwikkeling.
5 september 2019 is de Start verkoop. Er kan vanaf dat moment ingeschreven worden op de woningen die dan mogelijk nog beschikbaar zijn. Vanaf de Start verkoop zijn daarnaast alle contractstukken gereed en is het mogelijk om de koop-/aannemingsovereenkomst te tekenen.
De woningen zijn ruim en compleet met een oppervlakte van 126 m² tot en met 166 m². De woningen hebben 3 of 4 slaapkamers op de 1e verdieping en elke woning heeft de mogelijkheid tot het creëren van een extra slaapkamer op de 2e verdieping. De plattegronden van elke woningtype is te zien op de website www.praal-essezoom.nl.
De woningen in Praal zijn zeer compleet. Elke woning is inclusief complete keuken en een compleet afgewerkte badkamer.
De vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap woningen en de herenhuizen langs de watergang hebben één parkeerplaats op eigen terrein. De overige woningen kunnen gebruik maken van de parkeerplaatsen in het openbaar gebied.
Voor informatie over het verkooptraject verwijzen wij naar het aankooptraject. In de Klantreis laten wij zien welke stappen je gaat nemen bij het kopen van een huis in Praal. Het aankooptraject is te downloaden op de website www.praal-essezoom.nl.
Als je een Kennismakingsgesprek hebt gehad bij NEXTHome, heb je de keuze gehad om een woning te reserveren of om aan te melden als Voorrangskandidaat. Indien de woning van je voorkeur nog niet is gereserveerd, zal na de Start verkoop de woning worden toegewezen. Hierbij hebben de Voorrangskandidaten voorrang op mensen zonder voorrang.

Het belangrijkste is dat u een kennismakingsgesprek heeft gehad bij Next Home. Tijdens de Pre-sale kunt u direct een afspraak maken met één van de aanwezige medewerkers van Next Home. Ook is het mogelijk vanaf 17 juni via een online formulier in uw account een kennismakingsgesprek aanvragen bij NEXTHome. Aan het einde van dit kennismakingsgesprek kunnen er 3 uitkomsten zijn:

  1. Je kunt of wilt niet verder met de woning.
  2. Je kunt je opgeven als voorrangskandidaat. Hiermee krijgt je voorrang bij woningtoewijzing na de Start verkoop op mensen die geen voorrangskandidaat zijn.
  3. Je kunt één van de woningen van jouw keuze reserveren door middel van een reserveringsovereenkomst.

Meer informatie over de voordelen van het zijn van een voorrangskandidaat vind je in het aankooptraject. In het aankooptraject laten wij zien welke stappen je gaat nemen bij het kopen van een huis in Praal. Het aankooptraject is te downloaden op de website www.praal-essezoom.nl.

NEXTHome is de hypotheekpartner van Dura Vermeer. Dag in, dag uit begeleiden de mensen van NEXTHome onze kopers financieel. De Hypotheekspecialisten van NEXTHome hebben niet alleen alle specifiek benodigde kennis over nieuwbouwhypotheken, maar ook over onze nieuwbouwprojecten. Dat maakt het hele hypotheekproces prettig, persoonlijk en professioneel. Wij adviseren je om in gesprek te gaan met NEXTHome omdat wij niet willen dat je vanuit de commerciële hypotheekwereld onvolledige of onjuiste informatie meekrijgt waardoor jouw koopervaring negatief wordt beïnvloed. NEXTHome is een onafhankelijke tussenpersoon. Er wordt altijd gezocht naar de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie.
Na de Start verkoop worden de woning toegewezen. Wij wijzen toe op basis van maximale spreiding en zoveel mogelijk op eerste en tweede voorkeur. Uiteraard kunnen wij alleen nog woningen toewijzen die nog niet gereserveerd zijn. Tijdens de Pre-sale is het namelijk mogelijk om een woning te reserveren. Tevens wijzen wij je erop dat er kandidaten kunnen zijn met een voorrangsbewijs. Tijdens de Pre-sale periode is het mogelijk om voorrangskandidaat te worden. Voorrangskandidaten hebben tijdens de toewijzing voorrang op kandidaten zonder voorrangsbewijs.
Tijdens de Start verkoop zijn de verkooptekeningen beschikbaar.

Heb je belangstelling voor wonen in Praal? Maak dan vrijblijvend een account aan op de website. De voordelen van het hebben van een eigen account zijn onder andere:

  • Dat je automatisch als eerste op de hoogte wordt gebracht van updates en laatste ontwikkelingen
  • Dat je via jouw account het kennismakingsgesprek kunt aanvragen bij NEXTHome
  • Dat je via jouw account digitaal kunt inschrijven op een woning wanneer Praal in verkoop gaat
Het moment van de start bouw is nog niet bekend. Op de Start verkoop wordt een prognose afgegeven van de start bouw.
Het moment van de start bouw is nog niet bekend. Daarmee is ook het moment van opleveren nog niet bekend. Op de Start verkoop wordt een prognose afgegeven van de start bouw en oplevering.
Vanwege het procesmatige karakter van dit project is het alleen mogelijk te kiezen uit opties die vooraf zijn bepaald door Dura Vermeer. Deze opties zijn onder meer: uitbouwen, dakvenster/dakkapellen, indelingswijzigingen, openslaande deuren, e.d.. Meer informatie over de te kiezen opties vind je in de contractstukken wanneer Praal in verkoop is.
Esse Zoom is één de duurzaamste woonwijken van Nederland. De woningen in Praal hebben geen gasaansluiting. De individuele bodemwarmtepomp zorgt voor het verwarmen en koelen van jouw woning én het warme water. Verder zijn deze woningen voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling, triple-glas, een douche-wtw en balansventilatie. De woningen hebben een A-label met een EPC van 0,0.
Een deel van die energiebesparende voorzieningen in jouw huis (o.a. de warmtepomp en de zonnepanelen) kun je kopen of huren. In de basis is er voor gekozen om deze systemen te huren. Kopen (en meefinancieren in je hypotheek) is vaak de aantrekkelijkste optie omdat het in de maandlasten maar een paar tientjes scheelt. Omdat kopen niet in iedere situatie per definitie de beste keus is (dit heeft onder andere te maken met je persoonlijke financiële situatie) is dit dus een keuze-optie. Wat in jouw geval het slimste is? De Hypotheekspecialisten van NEXTHome nemen het graag met je door.
De woningen zijn voorzien van een warmtepompsysteem en zonnepanelen. De bewoner dient dit systeem te huren. De kosten voor de huur van de installatie zijn vermeld in de prijslijst in de contractmap. Huur van dit systeem vervangt kosten voor de woninggebonden energie, zoals vloerverwarming, vloerkoeling, ventilatie en het verwarmen van tapwater.
De maatvoering van de voor-/ en achtertuin is per woningtype verschillend. De exacte maten zijn opgenomen op de verkooptekeningen. Deze tekeningen zijn beschikbaar op de Start verkoop. De kaveloppervlaktes op de prijslijst zijn voorlopige oppervlaktes en zullen na oplevering kadastraal worden nagemeten.
Op de impressies van de woningen is de inrichting van de straten (openbaar gebied) meegenomen. De impressies zijn slechts ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het ontwerp van het openbaar gebied is nog niet definitief. Wijzigingen in het openbaar gebied kunnen zich voordoen.

Voor de ontwikkeling van de parkzone zal de gemeente een participatieproces doorlopen waarbij volop gebruik zal worden gemaakt van de kennis en ervaring van de huidige bewoners van Esse Zoom. Zij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is dat in zo’n nieuwe wijk een plek wordt gecreëerd waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Waardevolle kennis die wonen in Esse Zoom extra bijzonder maakt.

Op de impressies van de woningen is de inrichting van het park (openbaar gebied) meegenomen. De impressies zijn slechts ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het ontwerp van het openbaar gebied is nog niet definitief. Wijzigingen in het openbaar gebied kunnen zich voordoen.